БОРИС КИДРИЧ 20, Битола, 7000, Македонија
Category

Блог

Хераклеа Линкестис

Античкиот локалитет Хераклеа Линкестис-Битола, со решение бр. 1040 од 27.07.1950 година, прогласен е за споменик на културатаод прва категорија, со исклучително и...
Повеќе

За Битола

Следејќи ги историските факти за создавањето и постоењето на населби во овој регион ќе се навратиме многу, многу одамна каде дури и...
Повеќе